Skänk en gåva

Vill du stödja vår verksamhet? Vi tar tacksam emot frivilliga gåvor.

Märk din inbetalning med Gåva.

Odla på Bågskytten!

Välkommen att odla med oss på Bågskytten!

Under fyra träffar lär vi oss tillsammans enligt principen ingen kan allt men alla kan något! På Bågskytten finns ett växthus och även möjlighet att odla ute. Vi förbereder på odlingsytan och använder krukor för att odla i växthuset. Vi kommer att ha frön, jord och gödsel på plats, men om du har frön du gärna vill dela med dig av så går det också jättebra.

Träff 1 – 5 maj kl 15.00-17.00

Fokus göra plan tillsammans och gräva i landet för att förbereda. Vi tar reda på vilka erfarenheter och kunskaper som finns i gruppen. Plantera saker i växthus. Hemläxa – olika personer i gruppen tar på sig att hitta info om vad de olika sakerna behöver för förutsättningar.

Träff 2 – 12 maj kl 15.00-17.00

Fortsätta plantera i växthuset, samt gräva utomhus. Ev. börja så utomhus. Berätta för varandra vad vi hittat kring de olika grödornas förutsättningar.

Träff 3 – 19 maj kl 15.00-17.00

Ta hand om planteringarna och utvärdera vad vi lärt oss hittils samt göra planer för vårt nästa steg. Självklart kan vi även så mer om vi vill.

Träff 4 – 20 maj kl 13.00-15.00 OBS! I Linnarhult!

Studiebesök hos Eco Agriforestry Center i Linnarhult

Här får vi en rundvandring på deras odlingsplats samt äter tillsammans med dem mat som de lagat i sitt utekök. Vi tar bussen (74 mot Angered C) tillsammans från Rymdtorget busshållplats kl 12.43.

Träffarna organiseras som en studiecirkel i samarbete med Studieförbundet ABF. Samt har även finansiering genom Göteborg Stad.

Vill du veta mer eller anmäla dig? Kontakta Hanna på hanna.jansson@navet.org, eller 0766-71 14 80.

Navet i Bergsjön för 3 minuter sedan 1 min läsning