Skänk en gåva

Vill du stödja vår verksamhet? Vi tar tacksam emot frivilliga gåvor.

Märk din inbetalning med Gåva.

Ungas egenmakt

Om projektet

I detta projekt kan ungdomar söka jobb hos Navet med en egen idé, och därefter bli anställda som operativa projektledare för att genomföra den idén. De som anställs får utbildning och handledning under projektets gång!

Poängen är att vi tror att ungdomarna i vårt område är de som bäst vet vilka verksamheter och aktiviteter som behövs.


Vill du vara med?

Nu är ansökningstiden slut, men om du är ung och har en idé så kom till oss! Det är inte säkert att vi kan ordna en anställning, men vi kan alltid ge handledning och stöd!

Kontakta Hanna på hanna@navet.org eller 0766-711 480.


The Cupcake Crew

Projektidé: Att under 6 träffar ha kurs i bakning och se film efteråt. Gruppen fick vara med och bestämma film med inspiration från bakningstemat. Prinsesstårta = prinsessfilm!

Träffarna genomfördes i Backegårdsskolans hemkunskapssal som tillgängliggjordes genom att vi samarbetade med Lights on. Sista träffen var den 29 sept.

Projektledare: Nora El-jomaa och Adni Ashkir


Makerspace i Bergsjön

Projektidé: Här kan du delta i gratis teknikworkshops och upptäcka din passion för teknik och skapande.
Vi erbjuder en plats där ungdomar i Bergsjön kan skapa, lära och utforska teknik. Vårt mål är att engagera och inspirera, särskilt unga tjejer, genom meningsfulla aktiviteter. Projektet har hittat finansiering för att fortsätta även utanför och efter Ungas Egenmakt är slut. Läs mer om projektet och var du hittar aktiviteterna här.

Projektet genomförs i samarbete med ABF, Västra Götalandsregionen och Lights on Göteborgs Stad.

Projektledare: Fadumo Rage och Kenny Dos Santos


Outdoor movie night

Projektidé: Att göra en filmvisning unomhus för alla i området. Filmvisningen genomfördes den 7 september, filmen som visades var Grown Ups 2 – under sommarens varmaste kväll! Filmvisningen gjordes i samarbete med Bergsjön 2031, Folkets Hus och Parker, Familjebostäder och Kulturhuset Bergsjön.

Projektledare: Angela Grbovikj och Sabrin Abdisharif


Basketaktiviteter

Projektidé: Att göra basketaktiviteter under sommaren. Idén är att att alla barn och ungdomar är välkomna utan att anmäla sig.

Aktiviteterna genomfördes under juni och augusti på måndagar och torsdagar från 17.30-20.00 på Johan Cruyff Court – IFK Göteborg Bergsjön. Sista gången hölls aktiviteten på basketplanen vid Rymdtorget och Imran bjöd på hemmabakt fika!

Projektledare: Imran Mohamed Salih


Matmarknad

Projektidé: Att göra en marknad där man kan sälja och köpa mat. På så sätt kan vi lära känna Bergsjöns olika kulturer bättre. basketaktiviteter under sommaren. Projektet gjordes i samarbete med projektet Lokal Hållbar Ekonomi och Tellusfestivalen. 8 personer sålde mat och bakverk från olika länder på marknaden! Marknaden genomfördes på Tellusfestivalen den 31 aug.

På slutet av dagen hölls även ett vattenkrig för barnen.

Projektledare: Angela Grbovikj och Sabrin Abdisharif

Projektet Ungas Egenmakt genomförs med hjälp av finansiering från Boverket.