Skänk en gåva

Vill du stödja vår verksamhet? Vi tar tacksam emot frivilliga gåvor.

Märk din inbetalning med Gåva.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Var är papporna? Föreläsning av och med Alexandra Pascalidou

15 september, 2023 @ 17:30 - 19:30

Datum: 15 september

Tid: 17.30

Plats: Kulturhus Bergsjön, Stora Salen

Efter succén med Augustnominerade boken Mammorna återkommer nu Alexandra Pascalidou med en ny bok och föreläsningsturné om dem som alla letar efter och undrar över – de frånvarande fäderna. 

Vart Alexandra än talade om Mammorna fick hon alltid samma fråga: Men var är papporna? I september 2023 ger sig Alexandra ut på en föreläsningsturné om männen och papporna som hamnar mitt i de personliga och politiska slagfälten i en polariserad och polemisk tid. Pappor som försummat eller förlorat sina barn. De som stannade och de som stack. Pappor som spenderat mer tid på gator och anstalter än med sin egen avkomma. Pappor som får förklara våldet. Men också föredömliga fäder som nattar sina ungar och huttrar på fotbollsträningar i minusgrader. 

Med på just detta arrangemang är även Shahab Ahmadian, ordförande i organisationen MÄN, som är en av de pappor som Alexandra intervjuat.

Föreläsningsturnén presenteras av Folkets Hus och Parker.

Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt journalist, författare och programledare i radio och TV och utnämnd till Årets Talare/Moderator 2018. Hennes kamp för jämlikhet och jämställdhet, mångfald och mänskliga rättigheter löper som en röd tråd genom allt hon gör – från tv och teater till hennes kritikerrosade och prisade böcker. 

Arrangemanget är ett samarbete mellan Navet i Bergsjön, Bergsjön Studiecenter Läxhjälp och deras projekt Pappasamverkan, Kulturhus Bergsjön, Folkets Hus och Parker samt Akademibokhandeln. Samt är en del av paraplyprojektet Kulturstråket som sker i samverkan  med Bergsjön 2031, Familjebostäder, Higab, GöteborgsLokaler och Göteborg stads kulturförvaltning.

Samverkan är mäktigt!

Detaljer

Datum:
15 september, 2023
Tid:
17:30 - 19:30

Plats

Kulturhus Bergsjön
Bergsjöns kulturhusväg 4c
Göteborg, Sverige
+ Google Map