Skänk en gåva

Vill du stödja vår verksamhet? Vi tar tacksam emot frivilliga gåvor.

Märk din inbetalning med Gåva.

👉🏽TIPS! Ställ dina frågor till kommunstyrelsens ordförande på söndag i Bergsjön! Jonas Attenius är den högsta beslutsfattaren i Göteborg, han bjuder in till öppet möte 🙌🏽. Söndag kl 13:30 i Bergsjöskolan!

2

Missa inte när världens bästa Hana Al-Khamri kommer till Bergsjön! Journalist, författare och föreläsare. Och dessutom sommarpratare.. (https://sverigesradio.se/avsnitt/hana-al-khamri-sommarprat-2022) Man kan ju bli star-struck för mindre!

2

Tack alla för ett bra samtal med politiker i tisdags. Den 10 mars kl 13.00 har vi uppföljningsmöte på Rymdtorget 2. Då beslutar vi hur vi går vidare. Vad behöver vi nu? Vad är nästa steg? Känner vi oss nöjda med svaren vi fick? Hur följer vi upp vad politikerna sagt? Finns det experter eller andra politiker vi vill prata med? Alla välkomna!

14

Vad gör ni på söndag? Går på koncert med hela familjen så klart! SONGS OF BODA har åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen och har jämförts med både The Band, War on Drugs och Eric Clapton. OCH i bandet finns vår lokala saxofon- och klarinettlärare på kulturskolan ORFEUS WÄRDIG TSOUKALAS! KOM och se ORFEUS! <3 <3 <3 Biljetten är gratis och går inte att förboka - först till kvarn, så kom i tid!

3

Välkommen på öppet möte om Lokal hållbar ekonomi i Bergsjön! 🌟🌿💡💸 Dagtid måndag 4 mars kl.14-15:30 👉🏼 https://navet.org/event/oppet-mote-om-lokal-hallbar-ekonomi-bergsjon/ Kvällstid onsdag 6 mars kl.18-19:30 👉🏼 https://navet.org/event/oppet-mote-kvallstid-lokal-hallbar-ekonomi-bergsjon/

3

Ni har väl inte missat vad som händer i Kortedala? ❤️🥳❤️

6

Den 7 februari invigdes utsmyckningen vid Rymdtorgets spårvagnshållplats i Bergsjön! På plats fanns även Anki Ebonsdotter som bjöd på en vacker sång om Bergsjön. I arbetet har det varit viktigt att använda den fantastiska kompetens som finns i Bergsjön, och att på olika sätt involvera boende i området i processens olika steg. Därför har vi tagit hjälp av Bergsjö-konstnären Soran Karim som hållit workshops i skulptur. Deltagarna har tillsammans med Soran gjort former som sedan gjuts i brons och monteras på en stor sten, som formgivits av Soran. Bronsgjutningen gjordes av en av Europas främste bronsgjutare, Vladimir Stoces på KKV Göteborg. I utsmyckningen används dels två stenar från Sjöfartsmuseet, två stenar vi fått från Stadsmiljöförvaltningen som även de återanvänds efter tidigare ”tjänst” och dels lera som gjutits i brons. Processen tog ca 8 månader från start till slut. Utsmyckningen är en del av projektet Kulturstråket, en del av Göteborgs 400-årsjubileum. Projektet är genomfört i samarbete mellan Navet i Bergsjön, Kulturföreningen bob, ABF Göteborg, Bergsjön 2031, Higab, Göteborgs Stad, GöteborgsLokaler och Familjebostäder.
Navet i Bergsjön
14
2 Comments

Nu startar vi två studiecirklar FÖR KVINNOR i textil och återbruk ✂️🧶📍 - sömnad med fokus återbruk, start 13/2 - sticka & virka fokus återbruk, start 15/2 ➡️ VILL DU VARA MED? För mer info och anmälan: indira.sojtaric@navet.org Genomförs i samarbete mellan Navet och ABF Göteborg

9