Skänk en gåva

Vill du stödja vår verksamhet? Vi tar tacksam emot frivilliga gåvor.

Märk din inbetalning med Gåva.

Textilfestival 1-4 september

Under vår och sommar 2022 bjuds människor och föreningar i Göteborg in att genom samtal och workshops utforma en festival med fokus på textil som mötesplats och textil i det offentliga rummet. Tillsammans startar vi kreativa processer och skapar stora och små konstverk tillsammans. 

Festivalen äger rum i Bergsjön den 1-4 september i samband med att kulturhuset öppnar. Under festivalen visas alla de konstverk som skapats under vår och sommar i en stor utomhusutställning som kommer visar vägen  från spårvagnshållplatsen Rymdtorget och fram till det nya kulturhuset. Vi färglägger Bergsjön helt enkelt och fyller stadsrummet med kulturhändelser i form av workshops och framträdanden.

Vi hoppas att du oavsett ålder och förkunskaper vill vara en del av festivalen. Du som gäst under festivalen eller vara en aktiv del i att skapa den. Kanske du eller din förening driver eller vill driva ett projekt kopplat till textil som en del av festivalen? Hör av dig till oss på Navet genom att maila till subani.melin@navet.org Vi ser fram emot att höra dina tankar och idéer. Du som jobbar med musik, dans, poesi, performance eller andra sätt genom vilka du aktiverar stadsrummet är också välkommen med dina idéer. 

Lämna ditt bidrag till festivalen!

Vi hoppas att du oavsett ålder och förkunskaper vill vara med och skapa ditt eget bidrag till festivalen. Du kan exempelvis virka en mormorsruta, väva en matta att lägga på en bänk eller göra en garnboll. Kanske vill du göra någonting helt annat, allt är välkommet! Tänk på att det du gör kommer visas utomhus och kan komma att påverkas av väder och vind.

Vi vill lyfta och synliggöra alla er som bidrar till festivalen på olika sätt, ni som skapar konst eller ger andra förutsättningar att göra det, som bidrar med era idéer, med material eller att frakta konst till Bergsjön.

Skriv era namn i en lång rad på ett tyg och lämna till oss på Navet. Tygbitarna med namnen på alla deltagare kommer sys samman och samman bilda ett eget konstverk som ställs ut under festivalen.