Skänk en gåva

Vill du stödja vår verksamhet? Vi tar tacksam emot frivilliga gåvor.

Märk din inbetalning med Gåva.

Vill du göra communityteater?

Lär dig grunderna i förvandla berättelser till teater, scener, film, dans, musik, konst!

Välkommen till workshop

Under två dagar får du tillsammans med en grupp lära dig grunderna i att göra en teater utifrån dina erfarenheter. Tema för helgen är islamofobi och leds av teatermakaren America Vera-Zavala.

Du bär runt på en viktig berättelse, du är en viktig person som inte syns och inte märks i det offentliga samtalet. Du blir omtalad istället för tilltalad. 

Teatern kan inte ändra på allt men på något.

Men hur gör man då?

Vad ska man tänka på när man gör intervjuer? Hur skriver man en teaterscen? Vad är dramaturgi? Vad är regi? Vad krävs det egentligen för att sätta upp en pjäs?

Steg för steg under två dagar lär vi oss grunderna tillsammans och tankar också om vilka berättelser som borde få ”komma upp på scen”. 

Kursen är gratis! Anmäl dig till hanna.jansson@navet.org senast 22 maj. OBS! Begränsat antal platser!

AMERICA VERA-ZAVALA är dramatiker, regissör, aktivist och författare. 2016 gjorde hon pjäsen Svenska Hijabis som finns filmatiserad på UR play och 2020 kom hon ut med boken Svartskalle. Hon blev tidigt känd som politisk aktivist inom rörelsen för global rättvisa och har skrivit flera böcker om demokrati och globalisering. Hon debuterade som dramatiker i Lars Noréns projekt Den polske rörmokaren, med Concha Tu Madre en pjäs om papperslösa arbetare. Hon är nu verksamhetsledare på Gottsunda Dans & Teater.